Hovädzí guláš

Kotlíkový hovädzí guláš (fotorecept)

Autor receptu: patresss15

Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím keď je na to príležitosť.* Ja mám 14-litrový kotlík, tak suroviny sú na také množstvo gulášu.

240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé dáme masť do kotlíka, ja nemám rád, keď je tam veľa masti, teraz som dal 2 kopcovité PL. Keď sa rozpáli masť, tak pridáme nakrájanú cibuľu. Ja dávam cibule o niečo menej ako mäsa (objemovo). Cibuľu restujeme do zlatista, ku koncu pridáme rascu.
  2. Cca po hodinke restovania, keď je cibuľka upražená do zlatista, tak stíšime oheň a pridáme údenú mletú papriku, premiešame a pridáme mäso. Na mäso nasypeme gulášové korenie a miešame kým sa mäso uzavrie.
  3. Keď je mäso uzavreté, tak posolíme, premiešame, zakryjeme a dusíme. Občas premiešame.
  4. Mäso si takto pekne pustilo šťavu.
  5. Ja si zvyknem rozmixovať paradajky a papriky, môžeme ich pridať do guláša spolu s korením a bobkovým listom. Pridáme tiež nastrúhané zemiaky, dolejeme vodou a pokračujeme vo varení až kým nebude mäso mäkké.
  6. Keď už je mäso mäkké, tak pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme s maggi, chilli a soľou ak je treba. Odstavíme z ohňa a pridáme majorán. Guláš je hotový :-) Dobrú chuť!