Hovädzí guláš
Kotlíkový hovädzí guláš (fotorecept)
Autor receptu: patresss15
Obyčajný kotlíkový guláš, ktorý rád varím
keď je na to príležitosť.* Ja mám 14-litrový kotlík,
tak suroviny sú na také množstvo
gulášu.
Postup
- Ako prvé dáme masť do kotlíka, ja nemám rád, keď je tam veľa masti, teraz som dal 2 kopcovité PL. Keď sa rozpáli masť, tak pridáme nakrájanú cibuľu. Ja dávam cibule o niečo menej ako mäsa (objemovo). Cibuľu restujeme do zlatista, ku koncu pridáme rascu.
- Cca po hodinke restovania, keď je cibuľka upražená do zlatista, tak stíšime oheň a pridáme údenú mletú papriku, premiešame a pridáme mäso. Na mäso nasypeme gulášové korenie a miešame kým sa mäso uzavrie.
- Keď je mäso uzavreté, tak posolíme, premiešame, zakryjeme a dusíme. Občas premiešame.
- Mäso si takto pekne pustilo šťavu.
- Ja si zvyknem rozmixovať paradajky a papriky, môžeme ich pridať do guláša spolu s korením a bobkovým listom. Pridáme tiež nastrúhané zemiaky, dolejeme vodou a pokračujeme vo varení až kým nebude mäso mäkké.
- Keď už je mäso mäkké, tak pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme s maggi, chilli a soľou ak je treba. Odstavíme z ohňa a pridáme majorán. Guláš je hotový :-)
Dobrú chuť!