Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi videorecept
Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, choreograf Ján Ďurovčík.
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na kocky a spolu s cibuľou osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Okoreníme čiernym korením, pridáme soľ, nálev z kyslých uhoriek a pohár čistej vody.
- 2
Zmes varíme, počas varenia pridáme lyžicu horčice a mletú červenú papriku. Približne po 15-20 minútach pridáme nastrúhané kyslé uhorky a varíme domäkka. Nakoniec k mäsu pridáme na drobno nakrájané chilli papričky podľa chuti.
- 3
Zemiakové placky: Nastrúhame očistené zemiaky, pridáme k nim červenú cibuľu nakrájanú na drobno a vajcia. Prisypeme 3-4 lyžice múky, pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme čiernym korením, soľou, rascou, bylinkami, červenou paprikou a cesnakovým korením. Dobre premiešame. Zo zmesi na rozohriatom oleji upečieme placky z oboch strán.
- 4
Hotové mäso podávame so zemiakovými plackami.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept mám od kuchárky ktorá tam robila pár rokov. Mäso sa opečie, podleje a dusí do mäkka.
Mne sa recept páči.