Konfitovaný sumec
Konfitovaný sumec

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom fotorecept

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 12. októbra 2018
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

4 filety bez kože (po 200 g)
1 ks
5 strúčikov
2 ks
1 KL
1 l
800 g maslová
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian a necháme zohriať olivový olej na 55 až 60 °C. Olej takto necháme hriať aspoň 15 minút, aby sa uvoľnili arómy. Naparfumovaný olivový olej držíme pri teplote 55 °C. Potom vložíme filety zo sumca a konfitujeme 15 až 20 minút. Čas konfitovania závisí od hrúbky filety. Sumca dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

    Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu očistíme a nastrúhame.

    Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno nakrájanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku orestujeme na parfumovanom olivovom oleji. Pridáme nastrúhanú tekvicu, krátko podusíme, pridáme smotanu a prevaríme. Keď sa smotana odparí, prívarok trocha premixujeme na potrebnú hustotu, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

    Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia