Plnený kurací rezeň
Plnený kurací rezeň

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. decembra 2018
Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)
Foto: sracz

Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná časť kuracieho stehna bez kostí i kože a „štanglička“ šťavnatého „medzireberného zos šviňki“. Jednoduché a navyše som si krásne „šplhol“ u tej krásnej pani, ktorá ma pri sebe strpí. Všetko so skratkou ČSD-TDD-FSMN (Čo Sa Divíš – To Dom Dal – Fantázii Sa Medze Nekladú). … aj na pamätnom porceláne s „historickou“, hodnotou to bolo chutné!

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (bez kostí a kože)
 (medzirebrové)
 tvrdší, strúhaný (parmezán)
 plátky
 plátky
Na obalenie:
 rozšľahané
 jemná
Na vyprážanie:
 domáca škvarená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ospravedlňujem sa Vám priatelia milí, za strohý popis množstva ingrediencií, ale ja som tento „rezeň“ tentoraz robil iba v jednom prevedení (pozn.: „bo vecej som ňemal!“). Logicky si však tento „∑“ nedostatok hravo nahradíme násobkami pripravovaných kusov či porcií! Odblanené, umyté a osušené kurčacie stehno (bez kostí a kože), v jeho prostriedku zároveň s kúskom „repre“ bravčového, som uložil na mikroténovú fóliu a

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prikryté druhou fóliou (to abi som mojej prišahanej ňepošprickal butor), som poriadne na tenko obojstranne rozklepal.

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstránil fólie, rezník prstami posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením, rozložil naň postrúhaný parmezán (žiaľ liptovský oštiepok ešte stale nemám),

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    asi 2 mm plátok mortadelly,

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    štyri hrubšie poldisky patradajky, s asi 10 mm medzerou uprostred na „preloženie” a opäť posypal parmezánom.

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryl druhým plátkom mortadely.

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz som tento polotovarový rezeň preložil, alebo ak chcete „preklopil”, zopol ho tromi špáradlami (po bokoch a uprostred).

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prstami posypal troškou hladkej múky...

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...okúpal v rozšľahanom vajíčku, obalil v jemnej strúhanke, zopakoval vajíčko a strúhanku a vypražil v horúcej troj-emulzii (domáca škvarená masť, slnečnicový olej a maslo).

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    takto bol servírovanej mojemu krajšiemu „JA”, tentoraz so špeciálnou prílohou, halušky s cottage syrom a kopčekom kyslej smotany

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Moje „skromnejšie ja” si pochutnalo na tých istých haluškách, ale z keramického „vahana“.

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Je po sv. Mikulášovi, v Tatrách, Alpách i na Kaukaze sneží, ale aj v tomto decembrovom čase 2. Adventnej nedele naše ruže kvitnú, ako keby sa nechumelilo!

    Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Ja tiež na 2x. Ale obidvoje to musí byť výborné a chutné. @Sracz - ako by Ťa tá tvoja krásna polovička nestrpela. Veď tak ako dobre a často varíš, by Ťa možno mnoho žien aj nosilo na rukách. He, he, he......

Pridaj komentár k receptu: