Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. decembra 2017 13:51
Ďalšie recepty »

Dnes náš sviatočný obed.

6
porcií
20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

250 g (odrezky)
300 g (odrezky)
250 g (odrezky)
1 kg domáca
200 g domáca
120 g domáca
2 ks
1 strúčik
300 ml
3 ks
200 g
podľa chuti
1 PL domáca
1 PL
štipka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Keď pripravujem niektoré jedlá z mäsa, stáva sa, že mám dosť odrezkov. Ukladám si ich do mikrotenových sáčkov do mrazáka. Už keď sa mi nahromadí väčšie množstvo, buď pomeliem na fašírku, alebo pripravujem prekladané jedlá z mletého mäsa. Mäso som umyla a osušila. Keďže mám taký lenivý elektrický mlynček na mäso, všetko musím krájať na drobné kocky. Mäso som pomlela. Na obrázku mäso nie je pomleté.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som slaninu a klobásu. Slaninu som nakrájala na hrebienky a klobásu neúdenú na kolieska. Slaninu som dala na panvicu a vysmažila som z nej tuk. Na tuk som nakrájala 1 cibuľu a opiekla. Vysmaženú slaninu som si odložila do plnky. Na cibuľu som dala pomleté mäso a restovala, neskôr som osolila, okorenila, pridala rascu, cesnak, mletú papriku a podliala vodou. Takto som dusila mäso 20 min. Mäso sa dusila na slabom plameni, aby sa veľa šťavy zbytočne neodparilo. Pripravené mäso som odložila bokom.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rajnicu som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a pridala som cukor a nechala skaramelizovať. Pridala som sudovú kapustu a 10 min nechala spolu podusiť. Hotovú som odložila bokom. Ryžu som poriadne premyla, vložila do hrnca, zaliala vodou, aby bola ponorená a pridala štipku soli. Varila som ju 5 min, potom som ju nechala pod pokrievkou dojsť. Všetko mám pripravené, môžem začať prekladať koložvársku kapustu. Na dno pekáča som dala tretinu kapusty. Na kapustu som navrstvila polovicu ryže.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ryžu som navrstvila polovicu mletého duseného mäsa a aj časť šťavy.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som zakryla druhou polovicou kapusty a na kapustu som uložila klobásu a opečenú slaninu.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na klobásu a slaninu som uložila druhú polovicu ryže. Na ryžu som uložila druhú polovicu mäsa so šťavou.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Napokon som mäso zakryla poslednou tretinou kapusty.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravila som vajcia a smotanu.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rozšľahala všetko spolu. Nič som už nesolila, nekorenila, všetky komponenty potrebné pre skladanie boli ochutené pri ich predpríprave.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Poliala som vrch skladanej koložvárskej kapusty a nechala som pomaly pretiecť až na dno. Zatiaľ som si nechala rozohriať rúru na 180 st.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Piekla sa 30 min. Nechala som ju trošku postáť a nakrájala na kocky.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Veľmi chutná koložvárska kapusta s tromi druhmi mäsa. Prajem vám dobrú chuť.

    Koložvárska prekladaná kapusta z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist