Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

150 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji. Je na nás aký druh masa použijeme a tak mäso, ktoré sme si vybrali, pokrájame na kocky a pridáme na cibuľovo-cesnakový základ a premiešame. Po chvíľke mäso osolíme, ovegetíme, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, worcester, sójovú omáčku a pod pokrievkou dusíme do polomäkka.
  2. Pol kila ryže uvaríme tak ako zvykneme, neskoršie ju pomiešame s duseným mäsom.
  3. Keď je mäso polomäkké, pridáme podľa chuti horčicu (asi 1 PL), kečup (asi 5 PL), pohár leča a dusíme domäkka cca 80 minút. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Hotové podusené mäso zmiešame s uvarenou ryžou.
  4. Kvasenú kapustu pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca s troškou oleja a pridáme soľ, vegetu a trochu mletého čierneho korenia - za občasného miešania dusíme domäkka, cca 40 minút.
  5. Keď máme všetky suroviny uvarené - podusené, vymastíme si pekáč olejom a vysypeme strúhankou a začneme vkladať jednotlivé vrstvy. Najskôr dáme polovicu dusenej kapusty, na to dáme všetko dusené mäso premiešané s ryžou a na to druhú polovicu dusenej kapusty. Vrch zalejeme zmesou 5 vyšľahaných vajíčok s 1 veľkou pochúťkovou smotanou s troškou vegety a mletého čierneho korenia. Dáme zapiecť do rúry na 180 °C asi na 50 minút.
  6. ...a máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ. Podrobnejší fotopostup nájdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1852338361584364&type=3