Slané chuťovky

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a rasce vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne menšie tvary (kolieska, obĺžniky).
  2. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 5 minút a hotové kolieska necháme vychladnúť.
  3. Nátierka: Maslo nastrúhame na veľkých slzách, pridáme k nemu najemno nakrájané filety údeného lososa,
  4. najmeno nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a poriadne vymiešame.
  5. Nátierku naukladáme na upečené kolieska a vrch ozdobíme kaviárom
  6. a kôprom.