Koláč z filo cesta s duseným pórom a so slaninou
mesačník Varecha, dnes 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme náplň. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na drobné rezance. Časť rezančekov z bielej časti odložíme nabok. Slaninu aj sušenú šunku nakrájame na rezance. Zahrejeme panvicu a vsypeme do nej slaninu. Keď pustí tuk, pridáme sušenú šunku a nakrájaný pór. Na miernom ohni restujeme, kým pór zmäkne. Potom ho necháme vychladnúť. Smotanu rozšľaháme so žĺtkami.
- 2
V hrnčeku rozpustíme maslo. Na pracovnú plochu rozložíme jeden plát filo cesta. Potrieme ho maslom a položíme naň druhý plát. Ten opäť potrieme maslom, prekryjeme ďalším plátkom, potrieme maslom a položíme posledný štvrtý plát cesta. Formu vymastíme maslom a vystelieme zlepenými plátmi cesta.
- 3
Vychladnutý pór zmiešame so smotanovou zmesou a náplň vlejeme na cesto. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Koláč po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť. Nakoniec ho ozdobíme natrhanou petržlenovou vňaťou zmiešanou so zvyšnými rezančekmi póru.
Tiež pórový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu