Pórový koláč
Koláč z filo cesta s duseným pórom a so slaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Najprv pripravíme náplň. Pór dôkladne umyjeme a nakrájame na drobné rezance. Časť rezančekov z bielej časti odložíme nabok. Slaninu aj sušenú šunku nakrájame na rezance. Zahrejeme panvicu
a vsypeme do nej slaninu. Keď pustí tuk, pridáme sušenú šunku a nakrájaný pór. Na miernom ohni restujeme, kým pór zmäkne. Potom ho necháme vychladnúť. Smotanu rozšľaháme so žĺtkami.
- V hrnčeku rozpustíme maslo. Na pracovnú plochu rozložíme jeden plát filo cesta. Potrieme ho maslom a položíme naň druhý plát. Ten opäť potrieme maslom, prekryjeme ďalším plátkom, potrieme maslom a položíme posledný štvrtý plát cesta. Formu vymastíme maslom a vystelieme zlepenými plátmi cesta.
- Vychladnutý pór zmiešame so smotanovou zmesou a náplň vlejeme na cesto. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C
a pečieme asi 30 minút. Koláč po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť. Nakoniec ho ozdobíme natrhanou petržlenovou vňaťou zmiešanou so zvyšnými rezančekmi póru.
|