Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
300 g |
|
100 g |
|
6 ks |
|
280 ml |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
a korenie podľa chuti |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu zmiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Po hodine cesto vyvaľkáme a vyložíme ním vystlanú koláčovú formu s vyšším okrajom. Prekryjeme kusom papiera na pečenie, na ktorý nasypeme suchú strukovinu napr. fazuľu (tzv. slepé pečenie). V rúre vyhriatej na 180°C predpečieme cca 10 minút.
-
2
Z predpečeného cesta odstránime papier s fazuľou. Zelené fazuľkové struky rozložíme na cesto.
-
3
Na struky rozložíme nakrájaný či nastrúhaný cheddar.
-
4
V mise si zmiešame mlieko, smotanu, vajíčka, pažitku a petržlenovú vňať a ochutíme.
-
5
Zalejeme pripravené cesto s fazuľkou a cheddarom.
-
6
V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 50 minút.
-
7
Mne tento koláč chutí ešte teplý s kopčekom kyslej smotany.
S fazulovymi strukmi nepoznam,ale peciem casto so spenatom,
sparglou,cibulou,... ,alebo iba originalny syrovy;-).
s fazuľkou.