Suroviny na cesto spolu zmiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Po hodine cesto vyvaľkáme a vyložíme ním vystlanú koláčovú formu s vyšším okrajom. Prekryjeme kusom papiera na pečenie, na ktorý nasypeme suchú strukovinu napr. fazuľu (tzv. slepé pečenie). V rúre vyhriatej na 180°C predpečieme cca 10 minút.
Z predpečeného cesta odstránime papier s fazuľou. Zelené fazuľkové struky rozložíme na cesto.
Na struky rozložíme nakrájaný či nastrúhaný cheddar.
V mise si zmiešame mlieko, smotanu, vajíčka, pažitku a petržlenovú vňať a ochutíme.
Zalejeme pripravené cesto s fazuľkou a cheddarom.
V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 50 minút.
Mne tento koláč chutí ešte teplý s kopčekom kyslej smotany.