Kokosové kocky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. júla 2013

Tieto kokosové kocky máme radi..len je ich lepšie piecť, keď nie je také teplo, veľmi ťažko sa dajú pekne pokrájať...

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
120 g
120 g
1 PL
1 čl
3 PL
1 čl
štipka
Plnka:
4 dl
4 PL
1 ks
50 g
200 g
150 g
Na vrch - poleva:
100 g
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila...k bielkam som pridala štipku soli a vymiešala tuhý sneh...za stáleho miešania som pridávala po lyžici cukor...

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po jednom som pridávala žĺtky a miešala ďalej..

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do vymiešanej hmoty som pridala 3 lyžice oleja a kávovú lyžičku rumovej arómy...

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    múku som zmiešala s kakaom a práškom do pečiva a opatrne po lyžičkách vmiešavala do cesta...

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plech som vystlala pečiacim papierom, ktorý som potrela olejom...cesto som vyliala na plech..

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 20 min.

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa piškóta chladila, vymiešala som si krém...do 3 dl. mlieka som pridala 1 vanilkový cukor a 4 lyžice detskej krupice ...do 1 dl mlieka som pridala kokos a zmiešala...mlieko s detskou krupicou som zvarila a zároveň som zohrievala a miešala aj kokoso s mliekom...do hustnúcej krupicovej kaše som vmiešala mliekový kokos a všetko spolu zvarila...nechala vychladiť...pokiaľ sa kaša chladila, vymiešala som cukor s maslom do peny a potom spolu premiešala s vychladnutou kašou...

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vychladnutý korpus som rozrezala na polovicu, naplnila krémom...dala stuhnúť do chladničky a potom poliala čoko polevou...

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    znova dala do chladničky stuhnúť a až potom krájala horúcim nožom...v tomto teple sa mi nedarilo, všetko sa topilo, takže nie je taký pekný, ako som si želala...dobrú chuť..

    Kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

monda
tak v tomto s tebou úplne súhlasím,že sa zle krájajú v teple, treba ich dať do chladničky na pár hodín,ale ja najradšej dávam cez noc, a potom ráno vytiahnem a vtedy sa dobre krájajú , inak veľmi krásny zákusok :-)
sracz
Nádherný "šuteménček", milá @izabella929 - ja keď chcem svoju krajšiu 1/2 dostať na "nežnú platformu", poviem jej to ružou a dostanem ju tam, kam chcem, ale povedať niečo s ružou&zákuskom!? ... tak to ma teda ešte nenapadlo; určite vyskúšam! Ďakujem Ti Izka, za nevyslovenú radu i za super rcp!
cesminaz
Zakusok vyzera a znie velmi dobre ;-) a ani nieje taky komplikovany..je dost rychlo hotovy ;-)) super ukladam dakujem
eviana
@izabella929 , krásny zákusok sa Ti podaril... kokosové máme radi, ukladám a veľmi rada vyskúšam, bo naozaj až hriešne chutne vyzerá... joooj... a taký fajne vychladený, by veru teraz bodol ku káve... to musí byť hotová slasť :)))
weweve
Vyzerá to super, teplo neteplo. Určite chutný aj krásne naaranžovaný a ukladám si do kk.
izabella929
@monda...ur čite máš pravdu a mám s tým skúsenosti, ale tentoraz som rýchlo potrebovala miesto v chladničke pre domácu klobásu a preto som krájala zákusok, aby som ho mohla uložiť do krabice, /aby nenapáchol klobásou./.tento raz som proste mala smolu...ale ďakujem pekne za tadu aj komentár.-)
izabella929
@ceaminaz..je to náš obľúbený, len sa stále nemohol dostať na rad k zverejneniu..je to skutočná lahôdka, skvelý ku kávičke.-)@eviana..veru je stále v chladičke, lebo u nás je strašne horúco...tento sa veľmi hodí ku kávičke.-)@dogagador..je to iste komplikované, ale poriešila som to...pridala som do čoko polevy za lyžicu kakaa a tým sa poleva stala hutnejšou a pekne som ju dávala na plnku, ale koláč som muse 2 x vrátiť do chladničky,proste topila sa mi plnka..@weweve..u6 sa veru tento týžde´nebude dať piecť, iba ak niečo bez plnky..@ywett...si milá.-)) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)
tatranka
Dezert je naozaj veľmi pekný a lákavý.No teraz v týchto horúčavách je ťažko mu zabezpečiť priestor do chladu.U mňa v chladničke je to jedno celé poschodie...xixixi a keďže v chladničke je teraz všetko možné,hoci balené zakryté,ideálne je koláčik pokrájať a uložiť ho do krabice s vekom čo v tvojom prípade naozaj bolo teraz ťažko možné.
Preto teraz volím ľahšie koláčiky s ovocím.
No tvoj zákusok si ukladám do kk.
izabella929
@tatranka..presne tak, nemohla som čakať do rána na krájanie, lebo kôli teplu sa všetko tlačí v chladničke..mám na zákusky krabicu s vrchnákom, takže sa k nemu pachy nedostanú..ale inak, je to veľmi chutný zákusok...a ja ti veľmi pekne ďakujem za milý komentár.-)
aroooo
pekný koláčik, kk, ale ty si ho zrejme podľa foto plnila 2x, aj na vrchu pod polevou?
izabella929
@aroooo...v bode 8 píšem, že som ho rozrezala na polovicu a naplnila..tej plnky je dosť veľa, takže mi zostala aj na vrch..a už potom som dala iba polevu...rozdelila som plnku na polovicu a rovnako som naplnila spodný plát tak isto aj vrchný..inak, môže sa naplniť iba na jedno poschodie a na to polevu...na chuti to nič nezmení...plnka je veľmi chutná...)vďaka ti komentár.-)
veronika353
Pěkný zákusek,zkusím ho upéct ze dvou plátú,podle fotky to vypadá,že té plnky bude dost.Navrch dám jen polevu:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia