Kokosové ježe fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 6. decembra 2018 10:47
Ďalšie recepty »

Kokosové ježe (fotorecept)Foto: cesminaz

Známy a najmä veľmi chutný koláčik s malou obmenou :-) Kakaové cesto namáčané do bielej čokolády a obalené v kokose...

60 min
príprava
25-30 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g mleté
4 ks
200 g
125 g
2 PL
1 dl
3 PL
1 PL
1 bal. (12 g)
štipka
Poleva:
125 g (82 %)
100 g (Milka)
150 g
1 dl
Na obalenie:
200 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme potrebné suroviny. Ja tu mám celé orechy, takže som si odvážila 100 g a zomlela ich. Ďalej som si odvážila múku a zmiešala ju v menšej miske s kakaom, kypriacim práškom a soľou.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske si vyšlaháme dopoly spustené maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridávame po jednom vajíčko, ktoré zakaždým dobre s maslom prešľaháme. Následne pridáme zamiešanú múku asi na 2x a dobre prešľaháme. Až potom pridáme jogurt a 1 dl mlieka a dobre prešľaháme. Nakoniec pridáme orechy a vanilkovú arómu a premiešame.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech natretý olejom a vysypaný trochou múky. Dáme piecť do rúry, ktorú sme si dopredu rozohriali na 180 °C na 25-30 minút. Treba si to radšej sledovať a urobiť aj skúšku ihlou. Upečené cesto necháme vychladnúť. Môj plech má rozmer 35x25 cm.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým cesto chladne, si pripravíme čokoládovú polevu... Z udaného množstva vystačí poleva na 1/2 až 3/4 koláča, takže ak chcete ponamáčať celé cesto, tak si urobte dvojitú dávku. Ja som mala na pláne zopár kúskov inak pripraviť a preto mi táto poleva naprosto stačila :-)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V malom hrnci si rozpustíme maslo a pridáme doňho cukor, s ktorým to necháme trocha prevrieť, aby sa celkom rozpustil. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu Milka a znova to na najmenšom plameni za stáleho miešania ohrievame kým sa čokoláda rozpustí a masa celkom spojí. Keďže je to poriadne husté, pridáme 1 dl mlieka a zo dve minútky to za stáleho miešania ešte ohrievame. Ono to od mlieka zredne, ale pri tom ohrievaní znovu viditeľne trošičku zhustne. Hotovú polevu dáme za občasného miešania vychladnúť. Namáčať treba do letnej, trolinku teplej polevy.

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cestu orežeme kraje a pokrájame ho na menšie kúsky, ja som krájala na 5,5x4 cm :-) tak mi to vyšlo. Každý kúsok dobre ponamáčame do letnej polevy a následne obalíme v kokose. Ja som chcela mať z jedného cesta hneď dvojaký koláčik, takže som zopár kúskom natrela boky jahodovým džemom a pováľala v kokose :-)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláčik je najlepší keď postojí zopár dní, vtedy je tá chuť celkom iná než za čerstva :-) Cesto je výborné, také ľahučké a polojemné, v žiadnom prípade nie je ťažké a suché :-)

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Skladujeme skryté v chlade :-)) Nech vám chutí!

    Kokosové ježe (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist