Klobása v kapustovom cestíčku

Autor receptu: redakcia

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o osobitej atmosfére, tradíciách. Kvalitné suroviny potom najlepšie vyniknú v jednoduchom, no vždy trochu inovovanom jedle.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klobásu 10 minút povaríme. Pripravíme cestíčko z vajec a múky, ochutíme prelisovaným cesnakom, rascou korením a soľou. Do cestíčka pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Klobásu obalíme v cestíčku a vypražíme ju z obidvoch strán.
  2. Slaninové šúľance: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance, ktoré vyvaríme v osolenej vriacej vode 5 minút. Na troške oleja opražíme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, ktorou polejeme scedené šúľance.
  3. Omáčka z glazovanej cibule: Červenú cibuľu nakrájame a restujeme na oleji, pridáme cukor, chvíľu pražíme, zalejeme červeným vínom a zredukujeme.
  4. Šúľance podávame s klobásou v kapustovom cestíčku a ozdobíme glazovanou červenou cibuľou.