Koložvárska kapusta

Klasická koložvárska kapusta (fotorecept)

Autor receptu: lenkap00

Tento recept mám od svojej maminy, je vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.

45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká. Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem. Mleté mäsko si dám dusiť na olej, pridám všetky koreniny a cesnak.
  3. Začneme vrstviť do jenskej misy. Kapusta, ryža a mäso.
  4. Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť. Pečieme cca 20 minúz zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút. Podávame s kopčekom kyslej smotany.