Koložvárska kapusta
Klasická koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: lenkap00
Tento recept mám od svojej maminy, je
vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.
45 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká. Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem. Mleté mäsko si dám dusiť na olej, pridám všetky koreniny a cesnak.
- Začneme vrstviť do jenskej misy. Kapusta, ryža a mäso.
- Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť. Pečieme cca 20 minúz zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút. Podávame s kopčekom kyslej smotany.