Foto: subas
Jeden z tých obľúbených u detí....
Suroviny
cesto: vajcia | |
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
smotanový krém:šľahačka | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
čoko krém: čoko na varenie | |
100 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
poleva: čoko na varenie | |
100 g |
|
3 Pl |
|
1 Pl |
|
1 Pl |
|
Postup
-
1
cesto: z prísad vypracujeme ľahké piškótové cesto, rozdelíme a upečieme 2 cestá.
- 2
smotanový krém: suroviny rozdelíme na 2 časti. zatiaľ pracujeme len s jednou časťou: polovicu želatíny namočíme cca do 3PL vody a necháme 5 min nabobtnať, pomaly na slabom ohni zahrejeme. Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame želatínu a med. Tuhú šľahačku nanesieme na plát cesta a vložíme cca na 30 min do chladničky. čoko krém: medzitým v pare rozpustíme čokoládu, heru a olej. Miešame kým nie je vláčna. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí nanesieme na stuhnutý smotanový krém a opäť vložíme do chladničky.
- 3
Keď čoko krém stuhne, tak vyšľaháme zvyšnú šľahačku zo smotanového krému a nanesieme na múčnik. polevu: pripravíme klasickým spôsobom, polejeme múčnik a necháme ztuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu