Kinder Pingui

subas - bez fotkysubas, 4. mája 2010
Kinder Pingui
Foto: subas

Jeden z tých obľúbených u detí....

Suroviny

cesto: vajcia
6 PL
6 PL
6 PL
2 PL
1 ks
smotanový krém:šľahačka
1 PL
1 PL
1/2 KL
čoko krém: čoko na varenie
100 g
1 PL
2 PL
poleva: čoko na varenie
100 g
3 Pl
1 Pl
1 Pl




Postup

  1. 1

    cesto: z prísad vypracujeme ľahké piškótové cesto, rozdelíme a upečieme 2 cestá.

  2. 2

    smotanový krém: suroviny rozdelíme na 2 časti. zatiaľ pracujeme len s jednou časťou: polovicu želatíny namočíme cca do 3PL vody a necháme 5 min nabobtnať, pomaly na slabom ohni zahrejeme. Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame želatínu a med. Tuhú šľahačku nanesieme na plát cesta a vložíme cca na 30 min do chladničky. čoko krém: medzitým v pare rozpustíme čokoládu, heru a olej. Miešame kým nie je vláčna. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí nanesieme na stuhnutý smotanový krém a opäť vložíme do chladničky.

  3. 3

    Keď čoko krém stuhne, tak vyšľaháme zvyšnú šľahačku zo smotanového krému a nanesieme na múčnik. polevu: pripravíme klasickým spôsobom, polejeme múčnik a necháme ztuhnúť.

Diskusia k receptu

vikus
Ak chuti tak dobre ako vizerá nemám ziadne pochiby
lulka
Tento zákusok nie len vyzerá dobre, ale chutí vynikajúco :) U nás mal veľký úspech :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia