Kinder Pingui
Autor receptu: subas
Jeden z tých obľúbených u detí....
Postup
- cesto: z prísad vypracujeme ľahké piškótové cesto, rozdelíme a upečieme 2 cestá.
- smotanový krém: suroviny rozdelíme na 2 časti. zatiaľ pracujeme len s jednou časťou: polovicu želatíny namočíme cca do 3PL vody a necháme 5 min nabobtnať, pomaly na slabom ohni zahrejeme. Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame želatínu a med. Tuhú šľahačku nanesieme na plát cesta a vložíme cca na 30 min do chladničky.
čoko krém: medzitým v pare rozpustíme čokoládu, heru a olej. Miešame kým nie je vláčna. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí nanesieme na stuhnutý smotanový krém a opäť vložíme do chladničky.
- Keď čoko krém stuhne, tak vyšľaháme zvyšnú šľahačku zo smotanového krému a nanesieme na múčnik.
polevu: pripravíme klasickým spôsobom, polejeme múčnik a necháme ztuhnúť.