Kelové fašírky s fazuľou

Autor receptu: rybarkuchar

Už tu je viac receptov na túto tému, pridávam miernu variáciu. Prílohu som zvolil pečivo, ale na tom nezáleží. Dajú sa konzumovať aj studené - len tak s uhorkou. Ak použijete jemné ovsené vločky - dobre ich nechajte odkvapkať, alebo ich vôbec nenamáčajte.

45 minút
príprava

Postup

  1. Čo potrebujeme! Vhodný je aj plesnivý syr, dá fašírkam špecifickú chuť. Ten nebol práve po ruke, tak som tam šupol nejakú „tehlu“.
  2. Kelové listy necháme spariť.
  3. Hríby usmažíme klasicky na cibuľke.
  4. Fazuľový prívarok ani nebudem popisovať. Olej, zemiaky, fazuľa – podusiť. Pridať smotanu do ktorej zamiešame lyžicu, dve múky, trochu okysliť a je to.
  5. Do namočených a vyžmýkaných vločiek pridáme vajce, nadrobno posekaný kel a usmažené hríby, nastrúhame syr, okoreníme a dobre vymiešame. Zahusťujeme strúhankou.