Kelové fašírky s fazuľou
Autor receptu: rybarkuchar
Už tu je viac receptov na túto tému, pridávam miernu variáciu. Prílohu som zvolil pečivo, ale na tom nezáleží. Dajú sa konzumovať aj studené - len tak s uhorkou. Ak použijete jemné ovsené vločky - dobre ich nechajte odkvapkať, alebo ich vôbec nenamáčajte.
Postup
- Čo potrebujeme! Vhodný je aj plesnivý syr, dá fašírkam špecifickú chuť. Ten nebol práve po ruke, tak som tam šupol nejakú „tehlu“.
- Kelové listy necháme spariť.
- Hríby usmažíme klasicky na cibuľke.
- Fazuľový prívarok ani nebudem popisovať. Olej, zemiaky, fazuľa – podusiť. Pridať smotanu do ktorej zamiešame lyžicu, dve múky, trochu okysliť a je to.
- Do namočených a vyžmýkaných vločiek pridáme vajce, nadrobno posekaný kel a usmažené hríby, nastrúhame syr, okoreníme a dobre vymiešame. Zahusťujeme strúhankou.