Kelová polievka s haluškami (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
troška inak...
5-6 porcií |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel a mrkvu očistíme a umyjeme. Kel nakrájame na rezančeky a mrkvu na kolieska. Na rozpálenej masti orestujeme očistenú a nakrájanú cibuľu,
- pridáme kel, mrkvu, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a
- zalejeme vývarom (alebo použijeme kocku bujónu a vodu). Varíme do mäkka.
- Medzitým si pripravíme cestíčko na halušky. Väčší zemiak očistíme a na jemnom strúhadla nastrúhame, vodu vylejeme. Pridáme vajíčko, múku, nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, soľ a prelisovaný strúčik cesnaku. Vypracujeme cesto a necháme 10 minút odležať.
- Z cesta robíme halušky a zavárame do vriacej polievky.
- Na záver môžeme polievku dochutiť prelisovaným cesnakom a 1 čajovou lyžičkou vegety.