Kel trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: frona
Varievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to bol riad navyše. Tak som sa raz rozhodla, že to urobím v jednom hrnci...a od vtedy to takto varievam stále. Manžel je spokojný a chutí to aj ostatným. Vyskúšajte
6-7 porcií |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu sú všetky suroviny, iba múka chýba
- Na oleji speníme cibuľku a neskôr aj cesnak
- Pridáme mäso, ktoré prudko opečieme, osolíme, pridáme všetky koreniny okrem majoránu. Podlejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci asi 30 minút
- Keď je mäso mäkké, pridáme nakrájaný kel a zemiaky. Prilejeme ešte vodu, ak je treba a dusíme ešte 5-10 minút v zatvorenom tlakovom hrnci
- Nakoniec zahustíme trochou múky, povaríme 5 minút a je to hotovo. Dobrú chuť!