Kel trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: frona

Varievala som kel taký obyčajný...pre "vegetariánov". Lenže môj manžel vždy potreboval k tomu nejaký kúsok mäsa. :))) Musela som vždy udusiť mäso a to bol riad navyše. Tak som sa raz rozhodla, že to urobím v jednom hrnci...a od vtedy to takto varievam stále. Manžel je spokojný a chutí to aj ostatným. Vyskúšajte

6-7
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu sú všetky suroviny, iba múka chýba
  2. Na oleji speníme cibuľku a neskôr aj cesnak
  3. Pridáme mäso, ktoré prudko opečieme, osolíme, pridáme všetky koreniny okrem majoránu. Podlejeme vodou a dusíme v tlakovom hrnci asi 30 minút
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme nakrájaný kel a zemiaky. Prilejeme ešte vodu, ak je treba a dusíme ešte 5-10 minút v zatvorenom tlakovom hrnci
  5. Nakoniec zahustíme trochou múky, povaríme 5 minút a je to hotovo. Dobrú chuť!