Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou
Foto: patincatsomekitchen
Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie Zobraziť celý popisZelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie je. Keď tento cheesecake upečiete a neprezradíte jeho názov, len málokto zistí, že je v ňom skrytý karfiol. Naozaj, chuť je výborná, je ľahučký, svieži, nadýchaný. Karfiol je chuťovo neutrálny, výsledku sa nemusíte obávať. https://www.patincatsomekitchen.com/karfiolovy-cheescake
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
90 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
80 ml |
|
80 ml |
|
130 g |
|
2 čl |
|
Na ozdobu: | |
|
|
(kôra) |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dôkladne spracujte, vyložte ním formu na tart a pečte 12 minút pri 180 °C.
- 2
Karfiol uvarte úplne domäkka. Bielu čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopte. Po vychladnutí pridajte agávový sirup, citrónovú šťavu, uvarený karfiol a v mixéri rozmixujte dohladka. Namiesto bielej čokolády môžete použiť aj kakaové maslo, prípadne ich kombináciu, skúste napr. verziu so 100 g čokolády a 30 g kakaového masla.
- 3
Plnku vylejte na upečené cesto a dajte do chladu.
- 4
Pred podávaním ozdobte.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chcem ku karfuolu..
máte tú skúsenosť-čo naša rodina..??
kúpili sme tento mesiac karfiol-už pri sparení páchla kuchyňa-a chuť bola protivná-nejedlá..
na pohľad vyzeral zdravý..v poriadku...
to isté sa stalo príbuzným..
vám nie..??
este som sa nestretla s tym, ze by bol karfiol nejedly alebo ze by nejak zle chutil. Pri vareni ma svoj speficicky zavan, ale pri otvorenej vetracke sa to da v pohode zvladnut.
toto je niečo-čo sme zažili prvýkrát v živote..a podobne moji príbuzní..
karfiol máme obľúbený-kedysi sme aj pestovali sami..
Mám zkušenost s karfiolom /z jistej krajiny/, rychlený a hlavně přehnojený. Může skutečně páchnout, být hořký a způsobit i velké problémy v zažívacícm traktu. Prostě jste "netrefili" dobrý. Už nekupuju květák z tej krajiny, i kdyby byl zlatý a zadarmo. Speciálně u karfiolu poctivě hledám zemi původu!! @Patincatsomekitchen promiň, že se ti tu pod dobrým receptom takto rozepisuji. Dobrý karfiol a zlý karfiol jsou dvě absolutně rozdílné kvality. Přeji krásný den!
vďaka za reakciu..áno-je to tak..chcela som tu na to upozorniť..akurát netuším krajinu pôvodu-kupovala som v LIDLI-nevšimla som si-žeby bola uvedená..
nuž-keď na prvom mieste je biznis-čoby aj ľudia pomreli-peniaze sa musia točiť..:-)))))))))))))
poslielam pozdrav za kopečky..
dakujem za upozornenie, o tomto som napriklad nevedela, este som sa naozaj so zlym karfiolom nestretla :)