Cheesecake

Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou

Autor receptu: patincatsomekitchen

Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie je. Keď tento cheesecake upečiete a neprezradíte jeho názov, len málokto zistí, že je v ňom skrytý karfiol. Naozaj, chuť je výborná, je ľahučký, svieži, nadýchaný. Karfiol je chuťovo neutrálny, výsledku sa nemusíte obávať. https://www.patincatsomekitchen.com/karfiolovy-cheescake

12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dôkladne spracujte, vyložte ním formu na tart a pečte 12 minút pri 180 °C.
  2. Karfiol uvarte úplne domäkka. Bielu čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopte. Po vychladnutí pridajte agávový sirup, citrónovú šťavu, uvarený karfiol a v mixéri rozmixujte dohladka. Namiesto bielej čokolády môžete použiť aj kakaové maslo, prípadne ich kombináciu, skúste napr. verziu so 100 g čokolády a 30 g kakaového masla.
  3. Plnku vylejte na upečené cesto a dajte do chladu.
  4. Pred podávaním ozdobte.