Karfiolové karí

Autor receptu: methi

Postup

  1. Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody a ghee. Karfiol s korenim dobre premiesame.
  2. V hrnci zohrejeme ghee a karfiol 2-3 minuty opekame na stredne silnom ohni. Potom ho zalejeme vodou tak, aby bol tesne ponoreny, vodu privedieme do varu a ohen zmiernime. Varime asi 10 minut poloprikryty. Uvareny odlozime bokom.
  3. V druhom hrnci zohrejeme ghee, pridame skoricu, klinceky a prasknuty kardamom, bobkovy list a rimsku rascu a minutku restujeme.
  4. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu a prikryte podusime do makka.
  5. Dalej pridame kurkumu, pomlete kesu orechy, mlety koriander a dobre premiesame.
  6. Pridame nadrobno pokrajane paradajky a prikryte dusime, kym paradajky celkom nezmaknu tak, ze su az kasovite.
  7. Potom zmes nechame vychladnut. Bobkovy list a skoricu vyberieme.
  8. Vychladnutu rozmixujeme na kasu s trochou vody, ktory sme si zobrali z uvareneho karfiola. Rozmixovanu zmes vratime do hrnca, pridame uvareny karfiol spolu s vodou, v ktorej sa varil. Znova privedieme do varu a na miernom ohni povarime dalsich 5 minut.
  9. Nakoniec vmiesame do kari kokosove mlieko a senovku grecku a povarime dalsich 5 minut. Vysledne kari je kremovite.
  10. Podavame s dusenou ryzou alebo indickymi plackami.