Karfiolové karí
Autor receptu: methi
Postup- Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody a ghee. Karfiol s korenim dobre premiesame.
- V hrnci zohrejeme ghee a karfiol 2-3 minuty opekame na stredne silnom ohni. Potom ho zalejeme vodou tak, aby bol tesne ponoreny, vodu privedieme do varu a ohen zmiernime. Varime asi 10 minut poloprikryty. Uvareny odlozime bokom.
- V druhom hrnci zohrejeme ghee, pridame skoricu, klinceky a prasknuty kardamom, bobkovy list a rimsku rascu a minutku restujeme.
- Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu a prikryte podusime do makka.
- Dalej pridame kurkumu, pomlete kesu orechy, mlety koriander a dobre premiesame.
- Pridame nadrobno pokrajane paradajky a prikryte dusime, kym paradajky celkom nezmaknu tak, ze su az kasovite.
- Potom zmes nechame vychladnut. Bobkovy list a skoricu vyberieme.
- Vychladnutu rozmixujeme na kasu s trochou vody, ktory sme si zobrali z uvareneho karfiola. Rozmixovanu zmes vratime do hrnca, pridame uvareny karfiol spolu s vodou, v ktorej sa varil. Znova privedieme do varu a na miernom ohni povarime dalsich 5 minut.
- Nakoniec vmiesame do kari kokosove mlieko a senovku grecku a povarime dalsich 5 minut. Vysledne kari je kremovite.
- Podavame s dusenou ryzou alebo indickymi plackami.
|