Bravčová karé rolka z jedného hrnca

2010 - bez fotky2010, 30. novembra 2010
Bravčová karé rolka z jedného hrnca
Foto: 2010

Nam sa "duch oven- eintopf " hrniec nedavno rozbil tak sme museli pouzit normalny a pouzili sme bravcove maso namiesto hovadzieho aby sa Zobraziť celý popisNam sa "duch oven- eintopf " hrniec nedavno rozbil tak sme museli pouzit normalny a pouzili sme bravcove maso namiesto hovadzieho aby sa nam to spravilo rychlejsie a neostalo vysusene v obycajnom hrnci. Toto je klasicka talianska velmi pracna pochutka ala "Braciolle"( keby bola z hovadzieho masa ) ale len na specialne prilezitosti.Jednoznacne doporucujem .

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
2 lyzice
100 g
50 g
2 lyzice
50g ; posekane
 ,mleté čierne korenie
2 struziky
omacka:
10  sušené
2 lyzice
400 ml
2
1  cervena nasekaná
100 ml
50 g talianska
1
1
1
 , korenie
  podla potreby




Postup

  1. 1

    Brovcove kare v celku odblanime a velmi ostrim nozom zacneme po dlzke odkrajovat a odbalovat tak aby sme mali asi tak 1 cm hrubku.Ked mate priatelskeho masiara tak si to dajte radsej spravit .Postupne odkrajujeme az sa nam podari maso uplne "odbalit" podla mna je taketo dobre maso skoda naklepavat .Jedine ked nahodou zle narezeme ( spravime dieru) tak odrezeme kusok a vklepeme ho do masa .

    Bravčová karé rolka z jedného hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si plnku zo struhanky, struhaneho syra ,petrzlenovej vnate ,nakrajanych piniovych orieskov a na drobno nakrajaneho cesnaku a trochy olivoveho oleja.Vsetko poriadne premiesame a ochutime sol korenie.

    Bravčová karé rolka z jedného hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Plnku rozotrieme na rozrolovane maso.Bud ju nechame na "hrubo" ako sme my robili po dedinsky alebo ju dame do mixera a spravime "pesto" jemnejsiu plnku.

    Bravčová karé rolka z jedného hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Maso opatrne zrolujeme, a pekne potravinarskym spagatom zviazeme ( je to jednoduchsie ked mate pomocnika).Dame na vacsi pekac do opiect -zatiahnut zo vsetkych stran.Maso vyberie a odlozime na stranu.Do vypeku pridame lyzicu oleja a na drobno nakrajanu taliansku slaninu pancetta , nechame trocha oprazit a zacneme pridavat na drobno nakrajanu zeleninu cibulu , cesnak. mrkvu a celerovu vnat. Vsetko poriadne oprazime a premiesame. Do hrnceka si rozrobime pretlak s vodou a podlejeme zeleninu a prevarime pridame pohar bieleho vina a este raz prevarime -odstranime alkohol .

    Bravčová karé rolka z jedného hrnca - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninovy zaklad prelozime najlepsie do "dutch oven -eintof " pridame konzervu talianskych drvenych paradajek bobkovy list a susene cherry paradajky. Vloziime zatiahnutu rolku poolejujeme a dame zakryte piect do rozohriatej rury. Pravidelne cca 15 minut polievame maso stavou.No a po vyse hodine podlievania stavou a ako treba pridame vody. Dame prikrivku dole a nechame odokryte zapiect cca 15 minut. Vyberieme odstranime spagat a prizdobime petrzlenom prelozime na servirovaciu misu . Perfektna sviatocna pochutka. V taliansku sa serviruje ako priloha pasta.

    Bravčová karé rolka z jedného hrnca - obrázok 5

Diskusia k receptu

stefanm
...a tak to má byť!Keď je zložitá práca s mäsom,tak má byť jednoduchá práca s plnkou.Na tých roladach sa mi páči to,že si každý môže urobiť náplň akú chce,na akú má chuť.Už som sa chystal na takéto "rozkladanie" mäsa ale stále som nenabral odvahu....Omáčka vyzera silo Talianská a asi to má tak byť....Quindi ciao.
monzet
Mňam.Rolka vyzerá fakt nádherne,cez sviatky veru upečiem.Vďaka za podrobný popis a fajnový recept
alexdidi
Krásne urobená roláda...a viem si živo predstaviť ako chutí,mňamky....
3sandra3
nádhera...šikovné sú tvoje ruky... dokážem to tiež? :-((
marianne69
....parada...az sa mi to masko podari rozlozit,tak urcite vyskusam,rada robim rolady,je to vyborne chutovo a aj to vyborne vyzera,na teplo i studeno.....
enerrgizer
je krásna tá tvoja roláda...a je pravda, že každý si ju môže naplniť podľa svojej chuti...
2010
Dakujem vsetkym, ale naozaj velmi dobry recept aj ked je pracnejsi a drahsi ,dufal som ze ostane daco po navsteve... mylil som sa
stefanm
...ak ti nič neostalo je to to najlepšie čo ti ostať mohlo...Dobrý pocit z vykonanej práce!!!...Mne sa tak zapáčila,že som ti ju ukradol do mojich fotomont.Ešte drobná otázka.Zmeníš si 1.1.2011 nick?
babav
@2010 , vsetky tvoje recepty su zaujimave ,alle tento je naozaj jedinecny!
helca103
veľmi pekne spracované a kedže sú tam len dobre veci určite aj chutné,jednoduchá plnka a výsledok úžasný.
palokuchki
Neviem ci by som to dokazala to maso tak rozrezat. Jedlo vyzera velmi chutne a pekne na vzhlad. Recept si ukladam do KK a hadam niekedy vyskusam.
lucylee
no a ja len dodám, že kto umí, ten umí :) super!
babidka
je to presne jedlo ake si predstavujem na slavnostne stolovanie - aby to bolo chutne , dobre to vyzeralo ale nie je to prilis zlozite a kuchar pri tom nemusi "odstat" pol dna :-) Potesil si mnohych z nas :-)
porzellanka
Cize obycajne pouzivas hovadzie maso? Na "odbalovanie" si netrufnem, ale hovadzie na roladu mi masiar pripravi bez problemov. Skusim, zaujimavy recept, vyzera to uzasne. Vdaka.
kuchticka
@2010 , tak som vcera marne klikala abych nasla tento recept, lebo som skor videla obrazok @stefanm v jeho umeleckom diele. Tak ho konecne citam. Ja som bola iba zvedava, ako sa rozreze to maso na roladu. Ja ju robievam tak, ze spravim otvor do tohoto masa skoro az na koniec (kusok od konca skoncim rezat) a potom do otvoru nalejem polotekutu plnku podla lubosti. Ale pretoze nemam obojstrane ostire na mojom nozi, tak sa mi to nepodari dost dobre a miestami je maso hrubsie ako inde. Vdaka za navod ako rozrezat, len neviem ci sa mi to podari tak ako tebe.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia