Foto: 2010
Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , Zobraziť celý popisNa veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo bravcove pecene "pork roast".Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou "crackling".Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat. Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza.
- 2
Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali . Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky. Cele sme zrolovali.
- 3
Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom. Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol.
- 4
Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu. Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne "nepopraska". Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut. V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback. Recept je uz na vareche.
- 5
Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo. Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
en.wikipedia.org/wiki/Pork_rind...