Kapustový koláč
Kapustník
Autor receptu: valina
Netradičný koláč, ktorý skvelo chutí.
40 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme kapustu, ktorá musí vychladnúť.
Nakrájame si kapustu, do hrnca dáme olej a pridáme cukor, aby skaramelizoval. Potom pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme škoricu.
- Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme ho do pripravenej múky s olejom, smotanou a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 1 hod.
Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú dáme na vymastený plech, na to rovnomerne poukladáme kapustu a na ňu dáme druhú časť cesta.
Koláč potrieme roztopeným maslom a pečieme pri 200 °C 30 min.