Kapustnica
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
120 minút príprava |
Postup- V hrnci opražíme na masti nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku,
krátko opražíme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme
vodou, pridáme koreniny, pretlačené strúčiky cesnaku, koleno,
údené mäso, klobásu, sušené huby,
sušené slivky a necháme zovrieť.
- Na miermom ohni dusíme, kým
nie je mäso mäkké. Mäkké
mäso a klobásu povyberáme, nakrájame na menšie kúsky, dáme naspäť
do hrnca.
- Prilejeme smotanu, necháme
spolu ešte prevrieť. Dochutíme
podľa chuti soľou a korením. Kapustnicu je najlepšie
nechať odstáť do
nasledujúceho dňa.
|