Kapustnica

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. V hrnci opražíme na masti nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, krátko opražíme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vodou, pridáme koreniny, pretlačené strúčiky cesnaku, koleno, údené mäso, klobásu, sušené huby, sušené slivky a necháme zovrieť.
  2. Na miermom ohni dusíme, kým nie je mäso mäkké. Mäkké mäso a klobásu povyberáme, nakrájame na menšie kúsky, dáme naspäť do hrnca.
  3. Prilejeme smotanu, necháme spolu ešte prevrieť. Dochutíme podľa chuti soľou a korením. Kapustnicu je najlepšie nechať odstáť do nasledujúceho dňa.