Kačacie parfait
Kačacie parfait

Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou fotorecept

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. decembra 2017
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks (600 g)
4 ks
Omáčka:
200 g
400 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rozmixovaného mäsa pridáme vajíčko, soľ, čierne korenie a tymian. Potom hmotu ešte dôkladne premiešame. Hotovú zmes vložíme do teriny vystlanej slaninou, do ktorej ešte predtým poukladáme brusnice.

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vrchnú časť obalíme potravinovou fóliou a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C do vodného kúpeľa na 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Hotovú terinu vyberieme a posypeme na vrchnej časti čiernym sezamom. Podávame nakrájané so šalotkovou omáčkou.

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: