Kačacia paštéta
Kačacia paštéta s brusnicovým želé
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčový bôčik očistíme, nakrájame na
menšie kocky. Pečienky premyjeme a očistíme (nesmie v nich ostať žlč). Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, orestujeme na
masti, pridáme bôčik, orestujeme, podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením, rascou a pridáme bobkový list.
- Keď bude bôčik polomäkký, pridáme
pečienky a podusíme všetko domäkka.
Necháme vychladnúť, potom všetko pomelieme najemno, dáme do formy vystlanej
fóliou a necháme poriadne stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na malé kocky.
- Brusnicové želé: Brusnicový džem dáme do hrnca, zvaríme
s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu. Nalejeme do formy vystlanej fóliou
a necháme zachladiť. Nakrájame na malé
kocky alebo kolieska. Brusnice dáme do hrnca, zvaríme
s vínom, rozmixujeme a pridáme želatínu, nalejeme do formy vystlanej fóliou
a necháme zachladiť. Nakrájame na malé
kocky alebo kolieska. Podávame ku kačacej paštéte spolu s pečivom.
|