Jelenie dusené stehno (fotorecept)
Autor receptu: lencsejani
Jelenie mäso patrí k mojim obľúbeným jedlám.
4 porcie |
20 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Jelenie plátky zo stehna umyjeme.
- Mäso nakrájame na cca 1cm kocky, očistenú mrkvu na 0,5 cm kocky, očistené šampiňóny na 1 cm plátky a slaninku na drobné kocky. Takisto na drobno aj cibuľu a cesnak.
- údenú slaninu spolu s cibuľou dáme na rozpálenú bravčovú masť a smažíme do sklovita.
- pridáme mrkvu a smažíme cca 5 minút
- pridáme mäso a cesnak,
- koreniny, soľ a dusíme vo vlastnej šťave asi 15 minút. Zalejeme vodou a necháme prevrieť.
- Prilejeme červené víno (ja som dal ZINFANDEL) ,ale môžete aj napr: RULANDSKE MODRE ,pri varení si pekne popíjame :-)
- Prikryté dusíme 1 hodinu. Nakoniec pridáme šampiňóny, varime ešte 15 minút.
- A máme. Ja som ako prílohu vybral knedľu. Podáva sa aj s maslovými haluškami.