Jelenie dusené stehno (fotorecept)

Autor receptu: lencsejani

Jelenie mäso patrí k mojim obľúbeným jedlám.

4
porcie
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jelenie plátky zo stehna umyjeme.
  2. Mäso nakrájame na cca 1cm kocky, očistenú mrkvu na 0,5 cm kocky, očistené šampiňóny na 1 cm plátky a slaninku na drobné kocky. Takisto na drobno aj cibuľu a cesnak.
  3. údenú slaninu spolu s cibuľou dáme na rozpálenú bravčovú masť a smažíme do sklovita.
  4. pridáme mrkvu a smažíme cca 5 minút
  5. pridáme mäso a cesnak,
  6. koreniny, soľ a dusíme vo vlastnej šťave asi 15 minút. Zalejeme vodou a necháme prevrieť.
  7. Prilejeme červené víno (ja som dal ZINFANDEL) ,ale môžete aj napr: RULANDSKE MODRE ,pri varení si pekne popíjame :-)
  8. Prikryté dusíme 1 hodinu. Nakoniec pridáme šampiňóny, varime ešte 15 minút.
  9. A máme. Ja som ako prílohu vybral knedľu. Podáva sa aj s maslovými haluškami.