Zeleninové rizoto

Jednoduchá ryža so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: ryzasos

Vegánsky a jednoduchý recept na ryžu so zeleninou s jemnou sójovou omáčkou.* Toto jedlo vynikajúco spája dokopy strednozrnná ryža SOS.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paradajku umyte a nakrájajte na jemno. Cibuľu a cesnak taktiež nakrájajte na jemno a ostatnú zeleninu nakrájajte na kocky, približne 1,5 cm veľké.
  2. Na panvici ohrejte 6 lyžíc olivového oleja a postupne opečte všetku zeleninu okrem paradajok a cesnaku. Vyberte ich, keď začínajú hnednúť.
  3. Stíšte oheň a pridajte na tú istú panvicu cesnak a ryžu. Restujte do zlata. Potom pridajte paradajku a vývar a panvicu ohrejte na stredne vysokú teplotu.
  4. Po 10 minútach pridajte opraženú zeleninu a sójovú omáčku. Prikryte a varte ešte ďalšie 3 minúty.
  5. Nechajte odpočívať a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.