Pražená ryža

Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom

Autor receptu: ryzasos

Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo.* Recept je ideálnou voľbou, ak potrebujete spotrebovať už uvarenú jazmínovú ryžu z predchádzajúcich dní.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Potom ryžu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, aby sa nám v závere nelepila.
  3. Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, natenko nakrájanú mrkvu, hrášok, umytú a nadrobno nasekanú brokolicu, sójovú omáčku a korenie.
  5. Zeleninovú zmes restujeme na silnejšom plameni približne 5 minút. Ak sa pripaľuje k panvici, môžeme ju podliať trochou vody.
  6. Potom k zelenine pridáme dve vajíčka a zmes minútu miešame.
  7. Potom k zelenine pridáme vychladenú ryžu a miešame približne 2 minúty, aby sa všetky chute prepojili.
  8. Na záver pridáme nakrájaný pór a jedlo servírujeme teplé.