Pražená ryža
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom
Autor receptu: ryzasos
Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo.*
Recept je ideálnou voľbou, ak potrebujete spotrebovať už uvarenú jazmínovú ryžu z predchádzajúcich dní.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Potom ryžu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, aby sa nám v závere nelepila.
- Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, natenko nakrájanú mrkvu, hrášok, umytú a nadrobno nasekanú brokolicu, sójovú omáčku a korenie.
- Zeleninovú zmes restujeme na silnejšom plameni približne 5 minút. Ak sa pripaľuje k panvici, môžeme ju podliať trochou vody.
- Potom k zelenine pridáme dve vajíčka a zmes minútu miešame.
- Potom k zelenine pridáme vychladenú ryžu a miešame približne 2 minúty, aby sa všetky chute prepojili.
- Na záver pridáme nakrájaný pór a jedlo servírujeme teplé.