Špargľová polievka
Špargľová polievka

Jednoduchá krémová špargľová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 10. mája 2020
Jednoduchá krémová špargľová polievka
Foto: siuuu

Rýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada. Inšpirovala som sa receptom kuchyne Lidla, ktorý som si jemne Zobraziť celý popisRýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada. Inšpirovala som sa receptom kuchyne Lidla, ktorý som si jemne upravila podľa našej chute.
Zdroj: internet + vlastné úpravy

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
500 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti (biele alebo čierne)
2 ks
podľa chuti (voliteľné)
podľa chuti (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Špargľu umyjeme, zo spodu odrežeme asi 2,5 cm drevnaté konce, očistíme a pokrájame na kúsky (hlavičky odložíme na dekoráciu). Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.

  2. 2

    Vývar (asi 0,5 - 1 dl odložíme bokom) zohrejeme, do teplého vložíme pokrájanú špargľu a zemiaky a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme a prepasírujeme. Vrátime na slabý oheň. Žĺtky rozmiešame v odloženom studenom vývare a vlejeme do teplej polievky, dobre metličkou rozmiešame a prehrejeme ale tak, aby zmes nevrela. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Kto má rád kyslé polievky, môže pridať kvapku octu.

  3. 3

    Podávame so špargľovými hlavičkami, ktoré sme nad parou pár minút parili do chrumkava (moje sa ako na potvoru ponorili), posypané napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ja som dekorovala aj kvietkami materinej dúšky, ktorá nám doma ma zákone akurát kvitne.

Diskusia k receptu

haji
Lákavé foto i suroviny, mně by moc chutnalo!
1x siuuu
haji
Lákavé foto i suroviny, mně by moc chutnalo!
1x siuuu
haji
Omlouvám se za zdvojený koment. Po kliknutí na pridaj koment mě vyhodilo na youtube, rázem jsem měla dve Varechy, pak dva komenty....
1x siuuu
radost
@haji (10.5.2020 20:40)

toto sa mi poslednou dobou stáva
mocní čosi robia s fejsbúkom i joutube..
kazia maria cenzúrujú vyhadzujú..
nerstačím sa diviť inováciám..
holt
všade nevyspytateľný covid..asi..
:-)
2x haji a siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia