Jednoduchá krémová špargľová polievka
Foto: siuuu
Rýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada. Inšpirovala som sa receptom
kuchyne Lidla, ktorý som si jemne Zobraziť celý popisRýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada. Inšpirovala som sa receptom
kuchyne Lidla, ktorý som si jemne upravila podľa našej chute.
Zdroj: internet + vlastné úpravy
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 l |
|
500 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (biele alebo čierne) |
|
2 ks |
|
podľa chuti (voliteľné) |
|
podľa chuti (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Špargľu umyjeme, zo spodu odrežeme asi 2,5 cm drevnaté konce, očistíme a pokrájame na kúsky (hlavičky odložíme na dekoráciu). Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
- 2
Vývar (asi 0,5 - 1 dl odložíme bokom) zohrejeme, do teplého vložíme pokrájanú špargľu a zemiaky a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme a prepasírujeme. Vrátime na slabý oheň. Žĺtky rozmiešame v odloženom studenom vývare a vlejeme do teplej polievky, dobre metličkou rozmiešame a prehrejeme ale tak, aby zmes nevrela. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Kto má rád kyslé polievky, môže pridať kvapku octu.
- 3
Podávame so špargľovými hlavičkami, ktoré sme nad parou pár minút parili do chrumkava (moje sa ako na potvoru ponorili), posypané napríklad petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ja som dekorovala aj kvietkami materinej dúšky, ktorá nám doma ma zákone akurát kvitne.
Tiež Špargľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto sa mi poslednou dobou stáva
mocní čosi robia s fejsbúkom i joutube..
kazia maria cenzúrujú vyhadzujú..
nerstačím sa diviť inováciám..
holt
všade nevyspytateľný covid..asi..
:-)