Jarné rolky
Jarné rolky
Autor receptu: redakcia
Postup- Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú omáčku,
hubovú omáčku a kryštálový cukor, všetko spolu poriadne premiešame a necháme postáť.
- Osobitne podrvíme spolu koriandrovú vňať, cesnak, mleté korenie a necháme postáť.
- Zohrejeme trochu oleja vo woku alebo v hlbokej panvici a na miernom ohni pridáme
koriandrovú zmes. Keď zavonia, pridáme rezancovú zmes, spolu opekáme, kým nie je výsledná zmes
suchá. Potom ju vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú zmes položíme na plátky cesta, vždy do stredu. Cesto zložíme z pravého aj ľavého rohu, pevne
tlačíme zmes do vnútra a rolujeme. Rolky majú mať dĺžku 3 – 4 cm, priemer 2 cm. Cesto zalepíme vajíčkom, aby sa neotvorilo, keď ho budeme vyprážať. Rolky vypražíme v horúcom oleji dozlatista.
- Pripravíme omáčku, do ktorej si budeme rolky namáčať. Zmiešame destilovaný ocot, soľ, cukor a varíme na miernom ohni. Keď zovrie, pridáme posekanú čili papričku a odložíme zo sporáka. Necháme vychladnúť a pridáme mleté
arašidy. Servírujeme s čerstvým šalátom a prípadne thajskou bazalkou.
|