Jarné rolky

Jarné rolky

Autor receptu: redakcia

6 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú omáčku, hubovú omáčku a kryštálový cukor, všetko spolu poriadne premiešame a necháme postáť.
  2. Osobitne podrvíme spolu koriandrovú vňať, cesnak, mleté korenie a necháme postáť.
  3. Zohrejeme trochu oleja vo woku alebo v hlbokej panvici a na miernom ohni pridáme koriandrovú zmes. Keď zavonia, pridáme rezancovú zmes, spolu opekáme, kým nie je výsledná zmes suchá. Potom ju vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutú zmes položíme na plátky cesta, vždy do stredu. Cesto zložíme z pravého aj ľavého rohu, pevne tlačíme zmes do vnútra a rolujeme. Rolky majú mať dĺžku 3 – 4 cm, priemer 2 cm. Cesto zalepíme vajíčkom, aby sa neotvorilo, keď ho budeme vyprážať. Rolky vypražíme v horúcom oleji dozlatista.
  5. Pripravíme omáčku, do ktorej si budeme rolky namáčať. Zmiešame destilovaný ocot, soľ, cukor a varíme na miernom ohni. Keď zovrie, pridáme posekanú čili papričku a odložíme zo sporáka. Necháme vychladnúť a pridáme mleté arašidy. Servírujeme s čerstvým šalátom a prípadne thajskou bazalkou.