Jahodový zákusok
Jahodové srdce
Autor receptu: redakcia
Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal, treba ho piecť v ráme.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Metličkou dôkladne vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme naozaj dobre zmäknuté maslo a varechou spojíme. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ
a vypracujeme cesto.
- Cesto uložíme medzi dva papiere na pečenie a dáme odpočívať do chladu.
- Pred pečením cesto vyvaľkáme do tvaru, ktorý si vyberieme a vložíme do rámu (ráfika na tortu). Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť, až potom ho z rámu vytiahneme, aby sa nepolámalo.
- Pripravíme si krém chantilly s mascarpone. Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký krém. Preložíme do cukrárskeho vrecka a vychladnutý korpus ozdobíme krémom podľa fantázie.
Navrch poukladáme jahody.