Jahodový zákusok

Jahodové srdce

Autor receptu: redakcia

Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal, treba ho piecť v ráme.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Metličkou dôkladne vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme naozaj dobre zmäknuté maslo a varechou spojíme. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a vypracujeme cesto.
  2. Cesto uložíme medzi dva papiere na pečenie a dáme odpočívať do chladu.
  3. Pred pečením cesto vyvaľkáme do tvaru, ktorý si vyberieme a vložíme do rámu (ráfika na tortu). Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť, až potom ho z rámu vytiahneme, aby sa nepolámalo.
  4. Pripravíme si krém chantilly s mascarpone. Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký krém. Preložíme do cukrárskeho vrecka a vychladnutý korpus ozdobíme krémom podľa fantázie. Navrch poukladáme jahody.