Jahodové makrónky

Jahodové makrónky

Autor receptu: redakcia

17 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame aj farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.
  2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom cca 2 až 2,5 cm. Ideálne je si kolieska naznačiť na spodnú stranu papiera na pečenie, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.
  3. Makrónky necháme zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera na pečenie.
  4. Jahodová náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu.
  5. Krém dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na polovicu makróniek. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a preložíme druhou polovicou makrónky.