Jahňatkové nohy
Autor receptu: angast
Jahniatko je tradičné jedlo Slovákov na Veľkú noc.
2 porcie |
25 minút príprava |
95 minút na 200 °C |
Postup
- Z polovičky jahniatka odstránime obidve nožičky
- odstránime blany, opláchneme , osolíme a vložíme do pekáča.
- Zarobíme si marinádu : Vytlačíme šťavu z jedného citróna , 0,5dl olivového oleja, vňaťku z tymiánu , rozmarýnu , bazalky posekáme a všetko zmiešame. Ponatierame
mäso a pridáme ešte na štvrťky nakrájaný citrón ,cez polovičku prerezaný cesnak ,prelejeme vínom a uložíme zakryté na 24 hod. do chladu
- zohrejeme si rúru na 200 °st. C a vložíme pekáč. Pred pečením citróny odstránime Necháme piecť 80 min. , potom odokryjeme pokrievku a ešte pri teplote 230°C necháme 15 min zapiecť.
- Servírujeme s pečenými zemiakmi alebo ako vám chutí.
Prajem vám všetkým dobrú chuť a krásne Veľkonočné sviatky.