Jahňatkové nohy
	        Autor receptu: angast
	         
	        
	        Jahniatko je tradičné jedlo Slovákov na Veľkú noc.
| 
 2porcie
 | 
 25 minútpríprava
 | 
 95 minútna 200 °C
 | 
Postup
- Z polovičky jahniatka odstránime obidve nožičky
- odstránime blany, opláchneme , osolíme a vložíme do pekáča.
- Zarobíme si marinádu : Vytlačíme šťavu z jedného citróna , 0,5dl olivového oleja, vňaťku z tymiánu , rozmarýnu , bazalky posekáme a všetko zmiešame.  Ponatierame
mäso a pridáme ešte na štvrťky nakrájaný citrón ,cez polovičku prerezaný cesnak ,prelejeme vínom a uložíme zakryté na 24 hod. do chladu
- zohrejeme si rúru na 200 °st. C   a vložíme pekáč. Pred pečením citróny odstránime Necháme piecť 80 min.  , potom odokryjeme pokrievku a  ešte pri teplote  230°C necháme 15 min zapiecť.
- Servírujeme s pečenými zemiakmi alebo ako vám chutí.
Prajem vám všetkým dobrú chuť a krásne Veľkonočné sviatky.