Jahňatkové nohy

Autor receptu: angast

Jahniatko je tradičné jedlo Slovákov na Veľkú noc.

2
porcie
25 minút
príprava
95 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z polovičky jahniatka odstránime obidve nožičky
  2. odstránime blany, opláchneme , osolíme a vložíme do pekáča.
  3. Zarobíme si marinádu : Vytlačíme šťavu z jedného citróna , 0,5dl olivového oleja, vňaťku z tymiánu , rozmarýnu , bazalky posekáme a všetko zmiešame. Ponatierame mäso a pridáme ešte na štvrťky nakrájaný citrón ,cez polovičku prerezaný cesnak ,prelejeme vínom a uložíme zakryté na 24 hod. do chladu
  4. zohrejeme si rúru na 200 °st. C a vložíme pekáč. Pred pečením citróny odstránime Necháme piecť 80 min. , potom odokryjeme pokrievku a ešte pri teplote 230°C necháme 15 min zapiecť.
  5. Servírujeme s pečenými zemiakmi alebo ako vám chutí. Prajem vám všetkým dobrú chuť a krásne Veľkonočné sviatky.