Viedenská knedľa fotorecept

jericaJerica, 70 ročná žena, Bratislava, 6. apríla 2010 13:18
Ďalšie jej recepty »

Viedenská knedľa (fotorecept)Foto: jerica

Tento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, hoci si myslím, že niektoré gazdinky ho poznajú. Dodržiavala som postup aj množstvo, výsledok veľmi chutné knedle.

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Rožky nakrájať na drobné kocky cca 1cm, v mlieku rozšľahať vajcia, olej, múku, soľ,vňať , zmes poliať na nakrájané rožky, zľahka premiešať, nechať vsiaknuť cca 30 min.

  2. 2

    Ruky do studenej vody namočiť a tvarovať gule, dobre postláčať, aby neboli kostrbaté.

  3. 3

    Vyvariť v osolenej vode 15 min. V pol čase popretáčať dole hubou.

  4. 4

    Hotové potrieť masťou. Krájať na plátky, na druhý deň po naparení sú ešte chutnejšie. Podávam k omáčkam (sviečková na smotane, na foto je hubová krémová)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 14 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist