Viedenská knedľa (fotorecept)

Viedenská knedľa (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 6. apríla 2010 13:18Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, hoci si myslím, že niektoré gazdinky ho poznajú. Dodržiavala som postup aj množstvo, výsledok veľmi chutné knedle.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rožky nakrájať na drobné kocky cca 1cm, v mlieku rozšľahať vajcia, olej, múku, soľ,vňať , zmes poliať na nakrájané rožky, zľahka premiešať, nechať vsiaknuť cca 30 min.

2

Ruky do studenej vody namočiť a tvarovať gule, dobre postláčať, aby neboli kostrbaté.

3

Vyvariť v osolenej vode 15 min. V pol čase popretáčať dole hubou.

4

Hotové potrieť masťou. Krájať na plátky, na druhý deň po naparení sú ešte chutnejšie. Podávam k omáčkam (sviečková na smotane, na foto je hubová krémová)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 6. apríla 2010 o 14:34
    Vďaka , knedle moc nemám rada, ale táto vyzerá super. Pri najbližšej príležitosti vyskúšam.


  • jezibabka1, 6. apríla 2010 o 14:38
    @jerica super, prikladám si


  • michsamant, 6. apríla 2010 o 14:40
    ukladam


  • frezia68, 6. apríla 2010 o 14:49
    Výborné knedlíčky,už som dávno nerobila,ale asi ma nalákaš tou fotkou.


  • pivonka, 6. apríla 2010 o 14:57
    knedle mám rada, dávkovanie meraním, super. Prikladám.+


  • torticka, 6. apríla 2010 o 15:14
    Takéto knedle mám rada preto si ich ukladám


  • cistinka, 6. apríla 2010 o 15:51
    :-) včera som ich zrovna robila :-)


  • bozulka, 6. apríla 2010 o 16:02
    Knedle robievam iba takéto a ešte s malou obmenou.Kysnuté nerobím.


  • bambulka51, 6. apríla 2010 o 19:48
    bozulka,Tvoje knedličky som už robila dva krát.Recept si už aj moja dcéra vzala,chutili jej .Vieš tie Tvoje kvasnicové.


  • bambulka51, 6. apríla 2010 o 19:50
    jerica,určite vyskúšam aj Tvoje,vyzerajú lákavo.


  • martina34, 6. apríla 2010 o 20:29
    ja som ešte takéto nikdy nerobila, iba kysnuté a dokonca som takéto ani nikdy nejedla, žeby som to teraz skúsila?


  • babav, 7. apríla 2010 o 00:09
    Vdaka za recept @jerica.Zda sa byt jednoduchy a vysledny produkt je urcite chutny.Podobny recept je na knedlu varenu v utierke ,ale to sa mi nikdy nechcelo robit,radsej robim kysnutu.Tvoj recept urcite vyskusam!


  • praezision, 7. apríla 2010 o 10:12
    Knedľu tiež moc nemusím, ale táto ma celkom zaujala. Ukladám si a ďakujem.


  • abend, 7. apríla 2010 o 10:47
    Mám podobný recept, namiesto oleja dávam maslo, nerobím guličky ale 2 väčšie valčeky, zabalím ich do utierky, konce utierky pevne zviažem a takto pripravené varím vo vriacej vode. Tieto knedle sú veľmi vhodné k divine.


  • jerica, 7. apríla 2010 o 17:11
    Tiež som nerobila takéto knedle, totiž nemala som recept , boli sme u kamarátky , tam nás pohostila super obedom , kde boli na tanieri aj tieto knedle, dala mi recept a som to vyskúšala, netreba žiadnu utierku, je to jednoduchšie,dokonca sú veľmi chutné. Presne som ich robila podľa receptu,nič som nemenila.


  • babidka, 7. apríla 2010 o 17:26
    ja knedle velmi nemusim / som "bandurkova" / ale toto vyzera tak jednoducho , ze urcite to urobim manzelovi a potesim ho . Knedla je totiz jedno z malo jedal ktore radsej kupim ...:-)))) Ď.


  • jerica, 7. apríla 2010 o 22:18
    Ja tiež dám prednosť "bandurke", ale ako som videla tieto knedle , a ako chutili, nedalo mi, aby som ich nerobila, tak ľahko a rýchlo a chutné, tak neuro to. @babidka určite potešíš polovičku.


  • jancinkos, 8. apríla 2010 o 16:55
    Fajn,stojí za vyskúšanie!!


  • silviamx, 10. mája 2010 o 23:58
    Genialny recept, vcera som ich robila. Chutia mi viac ako obycajne knedle.


  • martina34, 6. júna 2010 o 15:07
    Dnes som ich robila, len som si neodpísala recept a ráno varecha nešla. Inprovizovala som, ale nakoniec som okrem múky trafila všetko. Mlieko som dala menej. Varila som ich tak, že som si urobila šúlky, zabalila som ich do potravinárskej fólie a tak šup do hrnca s vriacou vodou. Priznávam, robila som to preto, že som sa bála, že budú na vrchu mazľavé. Potom ďalší problém, koľko variť? Varila som ich asi 15 minút. Boli super. K tomu som urobila kura na smotane. :-))


  • martina34, 7. júna 2010 o 19:21
    Výsledný obrázok knedle som pridala k receptu ku kôprovej omáčke. :-)


  • elisticka, 16. júla 2010 o 18:55
    jej toto som robila pred 30 rokmi už som na to zabudla ale je to vynikajúce znova urobím dakujem za recept::-)))ukladam do KK


  • teresa21, 5. decembra 2010 o 21:18
    vyborne...varecha si ziskava uznanie u nas doma :) ... viedensku knedlu si po prvej ochutnavke objednali na prvy sviatok vianocny ku kacke s cervenou kapustou


  • jerica, 6. decembra 2010 o 00:00
    @teresa21 predpremiera dopadla na výbornú , potešilo ma že rodina odsúhlasila viedenskú knedlu na sviatky. prajem pekné pohodové sviatky pri Vianočnom stole.


  • egreska, 28. februára 2011 o 12:55
    @jerica knedla je výborná,dnes som ju urobila k pečenému bôčku a kapuste.Jednoducha a ešte lepšia ako kysnutá.Dakujem za receptík a ak sa nenahneváš ,rada ho posuniem dalej..


  • jerica, 4. marca 2011 o 11:08
    @egreska teším sa že si to napísala , nenahnevám sa za žiadne posunutie dobrej správy!!


  • mipa, 10. apríla 2011 o 07:11
    skusal som, vydarili sa, vynikajuca priloha :)


  • jerica, 10. apríla 2011 o 10:11
    @mipa Pekné že si to dal vedieť , takto mám pocit že som urobila dobre pridaním tohto receptu na varecha.sk :-)) Keď ti ostane , môžeš plátky opražiť na masti,najlepšie na kačacej keď by si ju mal , ale ja s vajíčkom k tomu hlávkový šalát , máš pochúťku.


  • mipa, 10. apríla 2011 o 11:09
    to by bola zaujimava variacia, problem je, ze tieto knedle neostavaju :D, a este ... dakujem za recept ;)


  • aliia, 4. júna 2011 o 21:50
    obyčajné knedle nepapáme, ale týchto sme sa nevedeli dotlačiť...vďaka za fantastický recept :)


  • dunkelmi, 25. septembra 2011 o 07:44
    Knedle sú výborné, robil som ich už viac krát, mám ich uložené a dnes prídu dcéry na návštevu aj z rodinami, tak ich musím robiť znovu, na ich želanie. Nevedia sa ich dojesť. Sú výborne aj na dtuhý, či tretí deň.
    Chcel som už dávnejšie napísať poďakovanie, len akosi som sa ktomu nedostal. Tak, teda veľká vďaka...............


  • marianna76, 3. októbra 2011 o 09:52
    Z Plaveckého Podhradia... tak to si uložím, skúsim... Boli sme tam zrovna v nedeľu na hrade. Krásne sa Vám podarili... Asi začnem kupovať rohlíky.


  • jezibabka59, 1. decembra 2011 o 20:22
    naozaj zaujimave...nikdy som take neskusala...


  • jerica, 1. decembra 2011 o 21:51
    @jezibabka59 ja som tiež všeličo ešte v živote veľa toho neskúšala , ale keď skúsim tak je to ako v tej pesničke, lalálala
    "nič krajšieho nepoznám ako keď sa v zástere pri tanci (hrnci)vyzvŕtam, pekne sa daj dotoho a uvidíš že budeš
    spokojná,tuším budem musieť si ich tiež zopakovať.
    @dunkelmi aj by som na Teba zabudla , ďakujem že si spomenul ako vám chutili , @alila aj tebe ďakujem že si napísala ako ste sa s chuťou nevedeli dotlačiť , @mipa neboj ani na teba som nezabudla , ale určite vyskúšaj ako som napísala , len budeš musieť niekde do "šuplíka" si ich odložiť .


  • nazarboncuk, 9. januára 2012 o 15:21
    @jerica , sú super, iné už ani nerobím ;)


  • vladokk, 15. januára 2012 o 10:27
    úžasný recept určite vyskúšame


  • vladokk, 15. januára 2012 o 10:27
    a ďakujeme :)


  • marijanka712, 11. marca 2012 o 11:28
    @jerica robila som ich prvý krát a vydarili sa podávala som ho ku kuraciemu paprikášu manžel toto jedlo spája s mamičkinou kuchyňou a chcela som mu urobiť radosť .spomienka na jeho mamičku a podarilo sa som rada.


  • marianne69, 10. mája 2012 o 08:52
    @jerica boli super,robila som k svieckovej.Moj muz vylozene nema rad knedle,vystudoval v Brne a Brnaci maju knedle radi:-) ze ich mali co druhy den na obed a ma odjedene knedli na cely zivot...ale tieto mu smakovali:-) dakujem...


  • lucos, 29. októbra 2012 o 16:30
    Kolko myslite ze vydrzia v chlade?


  • jerica, 29. októbra 2012 o 21:07
    @nazarboncuk ,ďakujem , je mojim potešením :-)
    @vladokk ,dúfam , že knedle prešli skúškou , teším sa :-), @marijanka712 ,si dobrá gazdinka , potešila som sa že chutili
    @marianne69 ,to muselo byť radosti, keď po dlhom čase si ulahodila polovičke :-)
    @lucos , nemám vyskúšané , myslím si , že tri dni určite, potom už neviem zaručiť,či sa nemení chuť.Mám nádoby tupperware, kde potraviny môžem mať dlhšie uskladnené v chlade.


  • gordonko, 4. decembra 2012 o 18:51
    @jerica .... sú prudko jedlé ,práve som dojedol , dcera si dala duplu ... super mňamka VDAKA za recept


  • jerica, 4. decembra 2012 o 18:55
    @goronko , potešenie na mojej strane a aj poďakovanie , že si dal na známosť. U nás je to knedľa na prvom mieste , potom zemiaková a až na poslednom , kysnutá knedla.


  • bedo666, 12. marca 2014 o 17:21
    Vdaka za tento recept ide sa na nich :)


  • 0evita0, 27. marca 2014 o 20:28
    presne tento recept som hladala je skvely,,


  • jerica, 27. marca 2014 o 20:34
    @bedo666 ,dúfam, že budeš spokojný :-)
    @0evita0 , áno je to tak, ako píšeš :-)


  • lba, 4. mája 2014 o 16:08
    @jerica ďakujem dnes som pripravila podľa Vášho receptu knedle a mali úspech aj u moja rodina ďaleko od Slovensko.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist