Jahňacie stehno ako bavlnka

Autor receptu: egreska

Postup

  1. Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme,ja som použila sol,korenie,cesnak,rozmarín,tymián,šalviu.Na horúcom oleji mäso opečieme do hneda a odložíme na pekáč.Zakryjeme aby zostalo teplé.
  2. Vo výpeku po mäse opečieme nakrájanú mrkvu,petržlen a cibulu,pridáme bob.list.Opekáme pomaly až do hneda.
  3. Pridáme paradajkový pretlak a chviľku orestujeme.
  4. Zalejeme vínom a 15 minút redukujeme.
  5. Potom prilejeme vodu.
  6. Mäso podlejeme ,zakryjeme a pečieme na 170 st 2,5 hodiny.Priebežne dolievajte vodu.
  7. Prepáčte,ale zvyšok som už nestihla nafotiť lebo všetci boli hladní a chceli hneď jesť :-) Keď je mäso mäkké,odložíme ho do tepla a omáčku so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom.Mäsko by malo odpadávať od kosti a rozplývať sa na jazyku..