Jablkovo-škoricové osie hniezda
Dokonalý jesenný recept, na ktorom si všetci pochutia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na kvások: | |
| 2 šálky (1 šálka = 250 ml) |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 šálky |
|
| Na cesto: | |
| 5 a 1/2 šálky |
|
| 1/2 šálky |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 ks |
|
| Na plnku: | |
| 8 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| Na polevu: | |
| 250 g |
|
| 30 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, trstinového cukru a droždia. Necháme kysnúť asi 15 minút.
- 2
Hladkú múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme štipku soli, olej a kvások. Miešame dokým cesto neprestane lepiť. Necháme kysnúť aspoň 30 minút.
- 3
Jablká pokrájame na kocky a uvaríme ich so škoricový cukrom. Necháme vychladiť. Roztopené maslo zmiešame so škoricou a trstinovým cukrom podľa potreby.
- 4
Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme. Natrieme maslom zmiešaným so škoricou a pridáme uvarené jablká. Zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Priestor medzi hniezdami polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 30 minút.
- 5
Polevu pripravíme z mascarpone, masla a škoricového cukru. Osie hniezda natrieme hneď po vytiahnutí z rúry a vychutnávame.
Tiež osie hniezda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ale polevu asi radšej vynechám.