Osie hniezda

Jablkovo-škoricové osie hniezda

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonalý jesenný recept, na ktorom si všetci pochutia.

32
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z teplého mlieka, trstinového cukru a droždia. Necháme kysnúť asi 15 minút.
  2. Hladkú múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme štipku soli, olej a kvások. Miešame dokým cesto neprestane lepiť. Necháme kysnúť aspoň 30 minút.
  3. Jablká pokrájame na kocky a uvaríme ich so škoricový cukrom. Necháme vychladiť. Roztopené maslo zmiešame so škoricou a trstinovým cukrom podľa potreby.
  4. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme. Natrieme maslom zmiešaným so škoricou a pridáme uvarené jablká. Zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Priestor medzi hniezdami polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 30 minút.
  5. Polevu pripravíme z mascarpone, masla a škoricového cukru. Osie hniezda natrieme hneď po vytiahnutí z rúry a vychutnávame.