Osie hniezda
Jablkovo-škoricové osie hniezda
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonalý jesenný recept, na ktorom si
všetci pochutia.
32 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z teplého mlieka, trstinového cukru a droždia. Necháme kysnúť asi 15 minút.
- Hladkú múku zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme štipku soli, olej a kvások. Miešame dokým cesto neprestane lepiť. Necháme kysnúť aspoň 30 minút.
- Jablká pokrájame na kocky a uvaríme ich so škoricový cukrom. Necháme vychladiť. Roztopené maslo zmiešame so škoricou a trstinovým cukrom podľa potreby.
- Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme. Natrieme maslom zmiešaným so škoricou a pridáme uvarené jablká. Zarolujeme a pokrájame. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Priestor medzi hniezdami polejeme smotanou na šľahanie. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 30 minút.
- Polevu pripravíme z mascarpone, masla a škoricového cukru. Osie hniezda natrieme hneď po vytiahnutí z rúry a vychutnávame.