Jablkové koláče
Jablkové koláče

Jablkovo-škoricové koláče videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 8. septembra 2022
20 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
150 ml vlažné
60 ml
150 g
10 g
1,5 ČL
1 ČL
2 ks
Na potretie cesta:
60 g
Plnka:
6-7 ks
120 g
10 g
50 g
1 ČL
Na potretie pred pečením:
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka som dala cukor, sušené droždie a nechala som chvílu odstáť.

  2. 2

    Medzitým som preosiala múku. K múke som pridala soľ a premiešala. Do múky som postupne pridala vajcia, olej a jogurt a nakoniec som priliala mlieko s droždím a cukrom. Vymiesila som hladké cesto, ktoré som nechala na teplom mieste kysnúť 1 a pol hodiny.

  3. 3

    Medzitým som očistila jablká. K nim som pridala kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a maslo. Nechala som zovrieť a odstavila som.

  4. 4

    Nakysnuté cesto som rozdelila na 8 častí. Každú časť som rozvaľkala, potierala som maslom a ukladala som ich na seba. Cesto som dala na polhodinu do chladničky, aby maslo stuhlo.

  5. 5

    Cesto som vyvaľkala a rozdelila som ho na štvorce. Do každej som dala jablkovú plnku. Koláče som dala na plech s papierom na pečenie. Pred pečením som ich potrela vajíčkom.

  6. 6

    Piekla som vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20 minút. Po pečení som ich nechala vychladnúť a posypala som ich cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, krásná práce s těstem! Tvoje jablkovo škoricové koláče vypadají a jistě chutnají super. Dostala jsi mě při míchání těsta paličkou a jde to krásně. Jsi šikulka!
laylastastykitchen
@haji (9.9.2022 21:21)

Dakujem :-) ja milujem skoricu. Dokonca aj manzelovy chutili tieto kolaciky a to on veru skoricu nemusi. Povedal ze su vyborne a ta skorica mu v tom vobec nevadi. Velmi jemna skoricova chut...
1x haji
laylastastykitchen
@zolik (13.9.2022 11:30)

Treba vyskusat :-) su dobre... po vyvalkani som si odrezala boky aby som mala pekne štvorce. Vtedy som vykrojila 16. Boky co som predtym orezala som znova zmiesila a vyvalkala. Z toho mi vyslo este asi okolo dalsich 6. Vacsinou takto zvyknem robit no teraz som uz len ten zvysok cesta rozvalkala a dala som zvysok plnky a hotovo :-) spravila som z toho jeden velky kolac :-) Daju sa spravit aj vacsie. Mensie neodporucam. Bude sa s tym tažko pracovat.
1x haji
zolik
Recept vyskúšaný. S cestom sa dobre pracovalo. Odobrala som soli a pridala cukru. Po upečení sa krásne listkovalo. Ako je na foto vidieť, povodne to mali byť tvarohové batôžky, nakoniec boli buchtičky a zo zbytku škoricový slimák 😊


haji
@zolik (15.9.2022 15:06)
Krásná práce i fotečky! Vidím, že už jsi to ty, pečeš, tvoříš! Mám velkou radost! Pošli maličký testovací vzoreček, prosím, děkuji! Pošlu zpět kúsok jablkovej štrúdle. Ahojík, ať se ti daří!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia