Jablková torta
Jablková torta

Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany

helena10 - bez fotkyhelena10, 10. marca 2024
Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany
Foto: helena10
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Jablková zmes:
700 ml pohár (nešúpané kocky bez nálevu)
2 PL
Cesto:
80 g (alebo maslo)
50 g
1 KL
štipka
1 ks väčšie (alebo 2 malé)
120 ml
120 g mleté
110 g jemne mleté (ovsené, pšeničné, ražné)
1,5 bal.
Krém:
250 g
200 g (14-16 %)
2 PL mletý
1 KL
Zdobenie:
 čerstvé (plátky)




Postup

  1. 1

    Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Jablkovú zmes si pripravím podľa vlastnej chuti vymiešaním všetkých surovín. Rozložím rovnomerne do formy na papier.

  2. 2

    Na cesto šľahám zmäknutý Palmarin s trstinovými cukrami, pridám celé vajce, štipku soli a šľahám. Prilejem acidko, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám na jemno zomleté vločky s práškom do pečiva. Vznikne hustejšie cesto.

  3. 3

    Hotové cesto rozotriem na jablkovú zmes vo forme a zarovnám ju. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou.

  4. 4

    Upečený koláč nechávam chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby jablková zmes bola navrchu. Nechávam riadne vychladnúť.

  5. 5

    Na jablkovú zmes rozotriem mascarpone-kyslosmotanový krém, ktorý som spravila vyšľahaním všetkých uvedených surovín. Jednoduché zdobenie koláča som urobila z plátkov čerstvých jabĺk, ktoré som hneď po narezaní poriadne poliala šťavou z citróna.

    Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany  - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia