Jablková torta

Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany

Autor receptu: helena10

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Jablkovú zmes si pripravím podľa vlastnej chuti vymiešaním všetkých surovín. Rozložím rovnomerne do formy na papier.
  2. Na cesto šľahám zmäknutý Palmarin s trstinovými cukrami, pridám celé vajce, štipku soli a šľahám. Prilejem acidko, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám na jemno zomleté vločky s práškom do pečiva. Vznikne hustejšie cesto.
  3. Hotové cesto rozotriem na jablkovú zmes vo forme a zarovnám ju. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou.
  4. Upečený koláč nechávam chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby jablková zmes bola navrchu. Nechávam riadne vychladnúť.
  5. Na jablkovú zmes rozotriem mascarpone-kyslosmotanový krém, ktorý som spravila vyšľahaním všetkých uvedených surovín. Jednoduché zdobenie koláča som urobila z plátkov čerstvých jabĺk, ktoré som hneď po narezaní poriadne poliala šťavou z citróna.