Jablková torta
Jablková torta bez múky s krémom z mascarpone a kyslej smotany
Autor receptu: helena10
Postup- Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Jablkovú zmes si pripravím podľa vlastnej chuti vymiešaním všetkých surovín. Rozložím rovnomerne do formy na papier.
- Na cesto šľahám zmäknutý Palmarin s trstinovými cukrami, pridám celé vajce, štipku soli a šľahám. Prilejem acidko, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám na jemno zomleté vločky s práškom do pečiva. Vznikne hustejšie cesto.
- Hotové cesto rozotriem na jablkovú zmes vo forme a zarovnám ju.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou.
- Upečený koláč nechávam chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby jablková zmes bola navrchu. Nechávam riadne vychladnúť.
- Na jablkovú zmes rozotriem mascarpone-kyslosmotanový krém, ktorý som spravila vyšľahaním všetkých uvedených surovín. Jednoduché zdobenie koláča som urobila z plátkov čerstvých jabĺk, ktoré som hneď po narezaní poriadne poliala šťavou z citróna.
|