Jablkový koláč
Jablčník s mrveničkou
Autor receptu: helena10
Aj takýto jednoduchý koláč dokáže potešiť.
Postup
- Veľkosť hrnčeka – odmerky prispôsobujem veľkosti plechu a tomu, či chcem mať koláč vyšší alebo nižší.
- Ako prvú som si pripravila mrveničku. Všetky suroviny som rozmrvila v miske a hotovú mrveničku som odložila do chladu. Robím si viac a odkladám do mrazničky na budúce použitie...
- Teraz si pripravím jablkovú zmes na koláč. Neochutené sterilizované strúhané jablká si dochutím tak, ako máme radi a dávam bokom. Každý sa riadi svojou chuťou.
- Na cesto v miske premiešam vareškou suché ingrediencie. Pridám k ním mokré suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do jednoliateho cesta.
- Cesto vylejem na hlboký plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Na cesto ukladám rovnomerne kôpky ochutených sterilizovaných jabĺk. Vrch posypem škoricovou mrveničkou.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem špajľou.
- Upečený jablčník nechám pomaly vychladnúť a ešte vlažný nakrájam a ochutnáme.