Jablčník s čokoládou
Foto: helena10
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
štipka |
|
50 ml |
|
80 ml |
|
190 g |
|
8 g |
|
40 g nadrobno nasekané |
|
50 g (na varenie) |
|
2 ks väčšie |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na plech 20x 35 cm je potrebná dvojnásobná dávka surovín.
- 2
V miske vyšľahám celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Prilievam striedavo mlieko, olej a nasypem preosiatu múku s práškom do pečiva. Primiešam nastrúhané ošúpané jablká a premiešam vareškou. Dodám nadrobno nasekané vlašské orechy, premiešam. Nakoniec vmiešam nadrobno nasekanú horkú čokoládu. Poriadne vymiešam.
- 3
Vymiešané cesto vylejem na okrúhly plech (priemer 22 cm), ktorý som potrela tukom a posypala strúhankou. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem cca 25 minút. Skontrolujem špajľou.
- 4
Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu