Indické kura

Autor receptu: jewa

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča rozdelíme na menšie porcie, osolíme a na rozpustenom masle opečieme. Opečené porcie odložíme bokom a vo výpeku opečieme nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak.
  2. Keď je cibuľka opečená, pridáme nakrájané paradajky. Po piatich minútach vmiešame jogurt a rozporcované kura vložíme späť do hrnca. Všetko podlejeme šálkou vody a pridáme koreniny. Zakryjeme pokrývkou a a dusíme kým nie je kura takmer mäkké.
  3. Nakoniec do hrnca ku kuraťu pridáme zemiaky a všetko spolu dusíme kým nie sú zemiaky mäkké a kým sa kura neoddeľuje pekne od kosti. Dolejeme ešte trochou vody ak je treba a dosolíme podľa potreby.