Hustá jahňacia polievka

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 l
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
2-3 PL
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno. Po pol hodine varenia odoberieme penu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme aj ryžu.

  2. 2

    Keď zmäknú, prilejeme šťavu z kyslej kapusty a pridáme posekanú petržlenovú a cibuľovú vňať. Keď už je všetko mäkké, polievku odstavíme z ohňa a pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok.

  3. 3

    Ryžu môžeme nahradiť aj haluškami z vajca a múky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia