Husacie prsia

Husacie prsia s pomarančovou polentou a mangoldom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Husacie prsia opracujeme, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú šalviu. Kožu narežeme, prsia opečieme z oboch strán na panvici s olejom asi 5 minút z každej strany a dáme do rúry na 8 minút.
  2. Vodu, pomarančovú šťavu, 100 g masla, nasekaný tymian a soľ dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme polentu a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým polenta nenadobudne hustú konzistenciu. Prelejeme do plechu, ktorý vystelieme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a krájame na porcie.
  3. Spodnú časť mangoldu blanšírujeme v osolenej vode asi 6 minút podľa veľkosti. Orestujeme ho na masle, osolíme a okoreníme.