Husacie prsia
Husacie prsia s pomarančovou polentou a mangoldom
Autor receptu: redakcia
Postup- Husacie prsia opracujeme, osolíme, okoreníme
a pridáme nasekanú šalviu. Kožu narežeme, prsia
opečieme z oboch strán na panvici s olejom asi 5 minút
z každej strany a dáme do rúry na 8 minút.
- Vodu, pomarančovú šťavu, 100 g masla, nasekaný
tymian a soľ dáme do hrnca a privedieme do varu.
Pridáme polentu a za stáleho miešania varíme na
miernom ohni, kým polenta nenadobudne hustú
konzistenciu. Prelejeme do plechu, ktorý vystelieme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť
a krájame na porcie.
- Spodnú časť mangoldu blanšírujeme v osolenej
vode asi 6 minút podľa veľkosti. Orestujeme ho na
masle, osolíme a okoreníme.
|