Husacia pečeň
Husacia pečeň

Husacia pečeň Torchon

Richard Tartott
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022
Husacia pečeň Torchon
Foto: Jana Štrbková

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

5
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg
1 ČL
1 vetvička (čerstvý)
0,4 cl (alebo koňak)
Pošírovaná hruška:
2 ks
200 ml
200 ml
2 PL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň očistíme a rozoberieme na väčšie kúsky.

  2. 2

    Dochutíme medom, do ktorého sme pridali lístky tymianu, soľ, čierne korenie a brandy.

  3. 3

    Pečeň zabalíme do alobalu a vložíme do podlhovastej formy na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 20 – 25 minút.

  5. 5

    Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladu.

  6. 6

    Na pošírovanú hrušku nalejeme do hrnca biele víno a vodu, primiešame trstinový cukor, štipku mletého zázvoru, škorice a povaríme 5 minút. Hrušky ošúpeme, pošírujeme tesne pod bodom varu asi 15 minút, hrušky sa nesmú rozvariť. Podávame k pečeni.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia